lördag 8 september 2012

Uppdatering

 
Äntligen är det dags för en uppdatering. Det var ju några år sedan sist =) Nu har jag i alla fall kommit igång med sömnaden efter några års uppehåll. Har haft energin på annat håll.
 
Nu när jag är igång så riktigt kliar det i fingrarna.
 
Har börjat fundera mer och mer på att starta en hobbyverksamhet, regga mitt namn och börja sälja lite mer för att sedan kunna dra igång ett eget företag. Mycket jobb och mycket tankar. Vi får se var det leder.
 
Här nedan kommer lite av det senaste jag sytt, några bara de senaste veckorna och några är lite äldre.
 

Ett par byxor sydda till lille Felix. Härlig mjuk velour med söta små apor på. Provade ett nytt mönster på dess med en bred kil i grenen och mudd i midja och benslut. Passade utmärkt.
Str 68



 
 
Felix skulle döpas och då behövde killarna ha lite nya kläder =) eller ja, behövde och behövde. Deras mamma tyckte i alla fall att det skulle vara roligt och snyggt med matchande kläder. Så det blev vars en skjorta med vita linne byxor till. De två största paren byxor är sydda av två par av mina gamla byxor.
Str 68, 92 och 122
 
Slängde även ihop ett linne och kjol till mig själv till dopet. Kjolen är mina gamla mammabyxor som klipptes sönder.
 
 
 Detta är en äldre dress som jag faktiskt sydde strax innan Casper kom. Han fick använt den och nu kunde även lillebror använda den. Härlig mjuk velour köpt i Danmark med bred mudd i midjan och benslut. Jackan/tröjan är fodrad med jersey.
Str 68


Lille Felix behövde en ny mössa inför hösten. Alla vi har hade blivit för små. Nästa mössa kommer dock bli lite högre för denna har en tendens att krypa upp över öronen.
 

När vi var på semester i somras så skickade denna underbara vän ett meddelande på facebook på en bild på en klänning, med frågan: Kan du sy en sån?!
Haha, jo tänkte jag, det kan jag väl, bara du har mönster. Men tji fick jag för det hade hon inte. Så vi träffades och jag klurade och knåpade. Inte var det lätt inte, och speciellt inte eftersom det är en bit emellan oss och jag äger ingen provdocka. Så det blev en himla massa mätningar både live och via telefon och tillslut var det dags för sista provningen. Medvetet hade jag sytt den lite större på bredden för att kunna sy in om det skulle behövas. Några cm in och voila =) Den satt som en smäck.
Jag var nöjd och kunden var väldigt nöjd.
 
 
 Denna klänningen och västen beställde min mamma till ett bröllop hon skulle gå på. Hittade ett passande mönster och blev nöjd med resultatet.


Även detta är det mamma som beställt. En väninna till henne skulle få sitt första barn och hon ville ha något hon kunde ta med som "nyföddspresent"
 Setet är sytt i str 62 och klänningen i str 68. Lite att växa i.
 
 
Äldre mössor som jag sydde i slutet på vintern. Lite vår och höst mössor. Dessa är i enkelt tyg så de är lite tunnare. Mössorna uppe är till mina pojkar och de där nere är till ett kompispars två barn.
Mudden i nederkanten gjorde att mössan fick en bättre passform.


Två av mina väninnor skulle få vars en flicka och vad passar inte bättre då är en klänning. Blev två likadana sydda i sidentyg och fodrade med bomullstyg.
Str 62

Detta är det senaste setet som jag sytt till en väninnas flicka som fyllde två häromdagen. Tunika, leggings och mössa.
Storebror ska få en matchande mössa.
Str 92

1 kommentar:

Miiaoo sa...

WOW vilken uppdatering! Shit vad duktig du är! lägger genast till din blogg i min läsarlista!